Scooterverzekering WA vergelijken
Scooterverzekering WA
Vergelijk je scooterverzekering WA via onderstaande vergelijker. Heb je een keuze gemaakt dan kun je de beste of goedkoopste scooterverzekering direct online afsluiten. Vaak kun je binnen 3 minuten al verzekerd de weg op met de scooterverzekering van premie-vergelijken.nl, een polis heb je dan ook snel in huis. De WA scooterverzekering is de goedkoopste scooterverzekering in Nederland. Met een WA dekking ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden schade aan de scooter zelf is bij deze vorm niet gedekt.
Wil jij je scooter verzekeren tegen diefstal? Dan is een goedgekeurd art-slot klasse 3/ 4 verplicht.
Verzeker ook de opzittenden en rechtsbijstand eenvoudig mee.
Scooterverzekering vergelijken? Premie-vergelijken.nl
Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen bij een bromfietsverzekering of scooterverzekering.
Veelgestelde vragen scooterverzekeringen
Ben ik direct verzekerd als ik een scooterverzekering aanvraag?
Ja, na het aanvragen van een scooterverzekering ontvangt u per mail een bevestiging met een voorlopige dekking. Met deze voorlopige dekking bent u voorlopig verzekerd tot het moment van acceptatie of afwijzing door de verzekeraar. Na acceptatie volgt de polis en groene kaart.
Geen voorlopige dekking ontvangen?
Heb je geen voorlopige dekking ontvangen voor je scooterverzekering dan kan het zijn dat de verzekeraar nog aanvullende vragen heeft over bijvoorbeeld het schadeverleden of iets dergelijks. Wij nemen in dat geval binnen 1 werkdag contact met je op.
Is het verplicht om mijn scooter te verzekeren?
Ja, in Nederland ben je verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren. Je dient een scooterverzekering af te sluiten zodra de scooter op je naam staat bij het RDW. Heb je geen geldige verzekering afgesloten voor je scooter dan kan je daarvoor een boete krijgen van +/- € 400,--. Met een WA dekking ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan derden. Wil je je scooter ook tegen schade verzekeren zoals bijvoorbeeld diefstal kies dan voor een WA + Beperkt Casco dekking of WA + Casco dekking.
Moet ik een goedgekeurd slot hebben voor mijn scooterverzekering?
In principe is het altijd verstandig om je scooter goed op slot te zetten. De meeste verzekeraars hebben als eis dat bij een diefstaldekking de scooter minimaal op slot moet staan met een goedgekeurd slot. ART- klasse 3 of 4 goedgekeurd. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van je scooterverzekering. Stond de scooter niet op slot met een goedgekeurd slot bij diefstal dan kan het zijn dat je geen uitkering ontvangt. Vraag bij je rijwielhandel of reparateur na welke sloten goedgekeurd zijn om problemen te voorkomen.
Ben ik verzekerd als mijn scooter of bromfiets is opgevoerd?
Nee, de meeste verzekeraars hebben een uitsluiting in de polisvoorwaarden staan dat schade ontstaan met een opgevoerde bromfiets of scooter niet verzekerd is. Bij schade kan een verzekeraar de schade dan verhalen op de veroorzaker of eigenaar van de scooter.
Hoe kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken op mijn scooterverzekering?
Schadevrije jaren bouw je op gedurende de looptijd van een motorrijtuigenverzekering als er sprake is van no-claim korting. Hanteert de verzekeraar geen no-claimkorting dan kan het zijn dat er ook geen schadevrije jaren worden toegepast/ geregistreerd.
Ik heb schadevrije jaren op mijn auto of motorverzekering kan ik deze gebruiken?
Heb je reeds een lopende auto of motorverzekering dan kun je deze jaren niet nogmaals gebruiken op je scooterverzekering. Je kunt schadevrije jaren namelijk pas gebruiken als de autoverzekering of motorverzekering is beëindigd. Hierbij mag de verklaring niet ouder zijn dan 3 jaar. Bij scooterverzekeringen is het daarnaast ook zo dat de schadevrije jaren daarna vaak niet meer gebruikt kunnen worden op de autoverzekering. Bedenk dus van te voren goed of je de jaren van een beeindigde autoverzekering wil inbrengen op je bromfietsverzekering.
Roy-data en schadevrije jaren
Schadevrije jaren voor je auto of motor worden geregistreerd in de database ROY-DATA. Bij een scooter of bromfietsverzekering worden deze vaak niet geregistreerd in ROY-DATA maar verstrekt in fysieke vorm op papier of digitaal. Heb jij dus een oude bromfiets of scooterverzekering gehad dan kun je deze jaren gebruiken door de no-claimsverklaring aan te leveren.
Wanneer ontvang ik een polis en groene kaart voor mijn scooterverzekering?
Na het afsluiten van een scooterverzekering en acceptatie door de verzekeraar ontvang je vaak digitaal de polis en groene kaart. Mocht je gekozen hebben voor een papieren variant dan volgt deze binnen 3 tot 5 werkdagen.
Welke aanvullende dekkingen kan ik afsluiten bij een scooterverzekering?
Er zijn verschillende aanvullende dekkingen die je af kunt sluiten naast je scooterverzekering zoals:
- Ongevallenverzekering voor opzittenden. Biedt dekking bij overlijden en blijvende invaliditeit van bestuurder en passagier.
- Rechtsbijstandverzekering geeft dekking voor het verhalen van een schade op een derde/ tegenpartij
Ik gebruik mijn scooter niet meer hij staat in de schuur/ garage.
Gebruik je de scooter al een tijdje niet meer en staat deze onaangeraakt in de schuur dan moet je de scooter toch verzekeren zolang het kenteken op je naam staat. Als je het kenteken laat schorsen kun je wel onder de verzekeringsplicht uitkomen. Stuur dan het schorsingsbewijs naar ons op.
Na 1 jaar schorsing
Let op heb je een schorsing doorgegeven dan wodt de schorsing na 1 jaar automatisch ongedaan gemaakt en het kenteken wederom aangemeld bij het RDW. Je moet de scooter dan opnieuw verzekeren of opnieuw in schorsing plaatsen bij het RDW.
Hoe wordt de premie bepaald van mijn scooterverzekering?
Bij het bepalen van de hoogte van de premie voor je scooterverzekering kijken verzekeraars o.a. naar het merk en type van de bromfiets. Maar ook de gewenste dekking, gegevens van de regelmatige bestuurder zoals leeftijd en opgebouwde schadevrije jaren. De premie kun je vaak wat naar beneden drukken door te kiezen voor een hoger eigen risico. Heb je al een wat oudere bromfiets dan kun je ook alleen de scooter WA verzekeren. Hiervoor ben je dan alleen gedekt voor schade die je toebrengt aan anderen/ derden.
Hoe kan ik mijn scooterverzekering opzeggen of beeindigen?
Normaal gesproken is de looptijd van een scooterverzekering 1 jaar. Na 1 jaar kun je, je huidige verzekering opzeggen of beeindigen met een opzegtermijn van 30 dagen.Na die 30 dagen kun je dan een nieuwe verzekering afsluiten bij een andere verzekeraar.
Verkoop scooter
Heb je je scooter verkocht dan kun je de scooterverzekering beeindigen door middel van een vrijwaringsbewijs. Het enige wat je dan moet doen is een kopie opsturen van je vrijwaringsbewijs naar je verzekeraar of tussenpersoon.
Hoe kan ik een schade melden aan mijn scooter?
Heb je een schade geleden of veroorzaakt dan dien je een Europees aanrijdingsformulier/ schadeformulier aan te leveren. De schade kun je ook eenvoudig melden via de polismap of polis-app.. Heb je andere vragen over een schade neem dan contact met ons op.
Kan ik een zakelijke scooterverzekering afsluiten?
In sommige gevallen is het mogelijk om je scooter zakelijk te verzekeren. Gebruik je de scooter voor bijvoorbeeld maaltijdbezorging of koerierswerkzaamheden dan zijn er vaak geen mogelijkheden. Maar voor woon/ werkverkeer of klantbezoek zijn er bij sommige verzekeraars wel mogelijkheden.
Staat je vraag er niet tussen?
Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen.
Of stel je vraag direct aan ons Op de pagina veelgestelde vragen scooterverzekering staan nog meer vragen.
Vergelijk scooterverzekering onze voordelen:
Exclusieve kortingen
Sinds 2008 actief
Snel geregeld
Onafhankelijk
Voorwaarden verzekering scooter per maatschappij
Op zoek naar polisvoorwaarden van scooterverzekeringen? Bekijk onderstaand de voorwaarden voor de verzekering van je scooter.
Particuliere verzekeringen
- Pakketverzekering vergelijken
- Woonhuisverzekering vergelijken
- Inboedelverzekering vergelijken
- Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken
- Ongevallenverzekering vergelijken
- Zorgverzekering vergelijken
- Rechtsbijstandverzekering vergelijken
- Caravanverzekering vergelijken
- Fietsverzekering vergelijken
- Bootverzekering vergelijken
- Kampeerautoverzekering vergelijken